Voor wie is online coaching geschikt?

Voor wie is Online Coaching geschikt?, Voor wie is online coaching geschikt?, MM-Online Coaching

Online coaching is voor veel mensen en in veel situaties geschikt.

Online coaching kent een paar basisvoorwaarden voor succesvolle toepassing.

Basisvoorwaarden zijn toegang tot internet, vaardigheid in het omgaan met computers, voldoende schriftelijke taalvaardigheid , voldoende communicatieve vaardigheden om te kunnen communiceren met de coach.

De voordelen van Online Coachen op een rijtje:

1. Snel to-the point
Door de anonimiteit van online coaching laat je eerder sociaal gewenst gedrag varen, en kun je je beter concentreren op de inhoud. Ik heb ervaren dat wie zijn gedachten en emoties opschrijft niet oppervlakkig kan blijven.
 
2. Het bespaart tijd en kosten
E-coaching is niet gebonden aan tijd of plaats. Hierdoor bespaar je kostbare tijd en doordat de coach bespaart op kantoorkosten kan het uurtarief laag gehouden worden.
 
3. Goede reflectie op coachingsgesprek
Je kunt op momenten dat het jou uitkomt in alle rust de gesprekken teruglezen wat met face-to-face contact onmogelijk is. Een reflectie op het eigen coach-gesprek sterkt het bewustzijn, geeft kracht en zelfvertrouwen.
 
4. Cliënten voelen zich snel veilig
Voorwaarde voor persoonlijke ontwikkeling is een veilige leeromgeving waarbij cliënten zich op het gemak voelen. Cliënten blijven in de eigen vertrouwde omgeving waardoor het gemakkelijker is om gedachten en gevoelens te delen.
 
5. Meer structuur
Door te schrijven orden je in wezen je gedachten opnieuw. Je schrijft je emoties en gedachten op waardoor je in je dagelijkse leven niet meer door deze intense emoties overmand hoeft te worden. Het halen van doelen is uiteindelijk erg gebaat bij deze manier van zelfwerkzaamheid.
 
Ondanks al deze voordelen bestaat er nog veel scepsis over e-coaching. Ook ik dacht dat het missen van veel non-verbale signalen, mij als coach erg zou beperken. Niets blijkt minder waar. Ik zou misschien wel kunnen stellen dat juist door het missen van deze non-verbale communicatie, sneller resultaten behaald kunnen worden.